Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvinený expolicajt Roman Stahl zostáva stíhaný na slobode

.tasr .slovensko

Obvinenému sa kladie za vinu, že mal byť súčasťou zločineckej skupiny, ktorej cieľom malo byť postupné ovládanie kľúčových pozícií v polícii.

Obvinený expolicajt Roman Stahl zostáva stíhaný na slobode FACEBOOK/POLÍCIA SR

obvinený expolicajt Roman S. zostáva stíhaný na slobode. V pondelok o tom právoplatne rozhodol senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Expolicajta obvinili v rámci akcie Ezechiel 7 zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších skutkov prijímania úplatku.

Najvyšší súd svojím rozhodnutím zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti nevzatiu obvineného do väzby Špecializovaným trestným súdom. Prvostupňový súd síce 13. augusta konštatoval dôvodnosť trestného stíhania, ale nevidel dôvod navrhovanej kolúznej väzby, založenej na obave z ovplyvňovania svedkov. Dôvodnosť trestného stíhania skonštatoval v pondelok aj sťažnostný súd.

Obvinenému sa kladie za vinu, že mal byť súčasťou zločineckej skupiny, ktorej cieľom malo byť postupné ovládanie kľúčových pozícií v polícii. Obvinenie sa týka aj podozrenia z korupčnej trestnej činnosti súvisiacej s ovplyvňovaním vyšetrovania káuz Doprastav, Váhostav či Technopol.

Polícia v rámci akcie Ezechiel 7 zadržala a obvinila aj exprezidenta Policajného zboru Tibora G. V prípade Tibora G. prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho zo zadržania prepustil. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert B. Policajnému exprezidentovi spolu s Norbertom B. vzniesli obvinenie z viacerých skutkov podplácania.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite