Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér zvolal bezpečnostnú radu na piatok, na zasadnutie príde aj prezidentka

.tasr .slovensko

Ľudovít Ódor po vyhodnotení aktuálnej situácie v spojitosti s policajnými zásahmi rozhodol o zvolaní Bezpečnostnej rady SR na piatok 18. augusta.

Premiér zvolal bezpečnostnú radu na piatok, na zasadnutie príde aj prezidentka SITA/Úrad vlády SR

o tomto kroku vopred informoval aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorá sa na zasadnutí osobne zúčastní. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Obvinenie piatich ľudí sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Dve osoby boli obvinené pre zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty. 

Medzi obvinenými sú podnikateľ Peter K., bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P., príslušník SIS Michal A., bývalý príslušník NAKA Ján K., príslušník Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Roman K. a bývalý príslušník SIS Martin C., ktorého aj zadržali. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite