Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

NAKA obvinila viacero osôb, zločinecká skupina mala diskreditovať OČTK

.tasr .slovensko

Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní. Policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii.

NAKA obvinila viacero osôb, zločinecká skupina mala diskreditovať OČTK SITA/Jana Birošová

národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok obvinila viacero osôb. Medzi nimi podnikateľa Petra K., bývalého príslušníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra P., príslušníka SIS Michala A., bývalého príslušníka NAKA Jána K. a bývalého príslušníka SIS Martina C. Obvinenie sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov či navodzovať dojem o manipulácii výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní (OČTK). Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví. Policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Medzi obvinenými sú podnikateľ Peter K., bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P., príslušník SIS Michal A., bývalý príslušník NAKA Ján K. a bývalý príslušník SIS Martin C., ktorého aj zadržali. Ďalší dvaja policajti boli zadržaní ako podozriví. 

Na spoločné konanie bola vec spojená s ďalším prípadom, v ktorom sa vyšetruje zneužívanie právomoci verejného činiteľa z pomsty. Obvineniu čelí okrem bývalého príslušníka SIS Vladimíra P. aj príslušník Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) Roman K. Podozriví sú z účelového zbavenia sa nepohodlných príslušníkov NBÚ, účelových postavení mimo služby a vytvorenia vopred dohodnutej nepravdivej správy SIS. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite