Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavnoprávny výbor sa bude zajtra zaoberať manipulovaním policajných nahrávok

.tasr .slovensko

Šeliga si myslí, že prípad zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážny.

Ústavnoprávny výbor sa bude zajtra zaoberať manipulovaním policajných nahrávok SITA/Diana Černáková

údajným manipulovaním nahrávok a prepisov policajných vyšetrovateľov sa má v piatok (18. 8.) zaoberať Ústavnoprávny výbor Národnej rady (NR) SR. Pozvanie na výbor dostali generálny prokurátor Maroš Žilinka, prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry Rastislav Remeta a dočasný riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR Peter Juhás. Zvolanie výboru inicioval poslanec Juraj Šeliga. Chce, aby výbor riešil „podozrenia z účelového nevyšetrovania manipulácie policajných nahrávok vyšetrovateľov.“

„Manipulácie s nahrávkami vyšetrovateľov a ich klamlivé podsúvanie verejnosti považujem za zásah do férovej politickej súťaže, nezávislosti vyšetrovania a krivenie spravodlivosti,“ uviedol Šeliga. Výbor bude zasadať online formou, o jeho zvolaní informuje web NR SR.

Šeliga si myslí, že prípad zle prepísaných nahrávok elitných vyšetrovateľov je mimoriadne vážny. Tvrdí, že predstavitelia Smeru-SD tak podsúvajú verejnosti klamlivý a manipulatívny obraz o tom, že polícia konala na objednávku.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite