Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia obvinila dvoch mužov pre prípravu vraždy policajta

.tasr .slovensko

Cieľom obvinených bol policajt z trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky.

Polícia obvinila dvoch mužov pre prípravu vraždy policajta FACEBOOK/POLÍCIA SR

polícia obvinila dvoch mužov Petra B. a Romana Č., ktorí pripravovali vraždu policajta v súvislosti s jeho prácou. Hrozí im trest odňatia slobody 25 rokov alebo doživotie. Policajný prezident Štefan Hamran o tom informoval na stredajšej tlačovej konferencii.

Pri utorkovej (15. 8.) obhliadke miesta činu v trávnatom poraste medzi Hlohovcom a Leopoldovom zaistila polícia dôkaz, ktorý bol zaslaný na expertízne skúmanie.  

Petra B. zadržali počas utorkovej akcie Ráchel. Polícia zároveň vykonala štyri domové prehliadky a dve prehliadky iných priestorov. Roman Č. je v súčasnosti vo väzbe. V minulosti bol právoplatne odsúdený pre rôznu drogovú aj násilnú trestnú činnosť. Obaja čelia obvineniu pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu prípravy na chránenej osobe - verejnom činiteľovi - a z osobitného motívu - pomsty.

Cieľom obvinených bol policajt z trnavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ). Motívom mali byť opakované služobné zákroky voči obvinenému Romanovi Č. práve zo strany príslušníkov PMJ v Trnave. „Ten motív je pre mňa až zarážajúci, je to riadne plnenie služobných povinností toho policajta,“ komentoval Hamran.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite