Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenskí europoslanci odmietli výroky Szijjártóa o postupe slovenskej polície

.tasr .slovensko

Podľa Štefanca tieto výroky neprispievajú k dobrým susedským vzťahom.

Slovenskí europoslanci odmietli výroky Szijjártóa o postupe slovenskej polície sita/AP Photo/John Minchillo

osem slovenských europoslancov odmietlo výroky maďarského ministra zahraničných vecí Pétera Szijjártóa o postupe slovenskej polície. Poslali mu oficiálny list, ktorý inicioval europoslanec Ivan Štefanec. Informuje o tom spravodajca TASR.

Štefanec v liste šéfovi maďarskej diplomacie pripomenul, že v demokratických krajinách policajné orgány konajú bez politických zásahov. „Sme presvedčení, že boj proti korupcii je dôležitý na všetkých úrovniach spoločnosti a orgány činné v trestnom konaní v ňom zohrávajú nezastupiteľnú úlohu. Záleží nám na dôslednom uplatňovaní rovnakých pravidiel pre všetkých v každom čase,“ uviedol.

Štefanec a ďalší slovenskí europoslanci Szijjártóa upozornili, že jeho vyjadrenia neprispievajú k želaným dobrým susedským vzťahom. „Dobré vzťahy sú založené na vzájomnom rešpekte a dodržiavaní pravidiel,“ odkázali okrem Štefanca do Budapešti aj Vladimír Bilčík, Martin Hojsík, Eugen Jurzyca, Miriam Lexmann, Peter Pollák, Michal Šimečka a Michal Wiezik.

Szijjártó cez víkend vyhlásil, že na celom svete vrátane Slovenska sa uskutočňuje stíhanie politikov, ktorí sú v opozícii voči „medzinárodnému liberálnemu mainstreamu a odvážne zastávajú národné záujmy“.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite