Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obvineného Romana Stahla budú stíhať na slobode, sudca ŠTS ho do väzby nevzal

.tasr .slovensko

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej má 21. augusta rozhodnúť Najvyšší súd SR.

Obvineného Romana Stahla budú stíhať na slobode, sudca ŠTS ho do väzby nevzal facebook/polícia sr

sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku nevyhovel žiadosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o vzatie obvineného Romana S. v rámci akcie Ezechiel 7 do väzby a prepustil ho zo zadržania na slobodu. 

„Sudca síce konštatoval dôvodnosť trestného stíhania obvineného, ale vzhľadom na dokumentované štádium trestného stíhania nekonštatoval žiadny z dôvodov väzby uvedených v Trestnom poriadku,“ priblížila. 

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné. Prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej má 21. augusta rozhodnúť Najvyšší súd SR. 

Polícia v piatok (11. 8.) zadržala a obvinila exprezidenta Policajného zboru Tibora G. a Romana S. pre podozrenia z korupcie. Vyšetrovateľ podal v sobotu (12. 8.) podnet na ich väzobné stíhanie. V prípade Tibora G. prokurátor ÚŠP nevidel dôvody na kolúznu väzbu, preto ho v nedeľu z policajného zadržania prepustil. V prípade obvineného Romana S. podal návrh na vzatie do väzby z dôvodu kolúznej väzby. Obvinený je aj nitriansky podnikateľ Norbert B.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite