Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia zadržala Tibora Gašpara v súvislosti s podozrením z korupcie

.tasr .slovensko

Obvinený mal byť okrem Tibora Gašpara aj podnikateľ Norbert B. Ako uviedol pre médiá ich advokát Marek Para, podnikateľ zadržaný nebol, keďže je momentálne na dovolenke.

Polícia zadržala Tibora Gašpara v súvislosti s podozrením z korupcie SITA/Diana Černáková

bývalého policajného prezidenta Tibora G. zadržali v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti. Vyplýva to zo stanoviska Prezídia Policajného zboru.

„V skorých ranných hodinách v Nitrianskom kraji zasahovala Národná kriminálna agentúra. Počas akcie s krycím názvom Ezechiel 7 boli zadržané dve obvinené osoby R.S. a T.G., a to v súvislosti s podozrením z korupčnej trestnej činnosti,“ uviedlo policajné prezídium.

Vzhľadom k prebiehajúcim zaisťovacím úkonom, vrátane výkonu domovej prehliadky na základe príkazu sudcu pre prípravné konania, nie je podľa polície možné aktuálne poskytnúť žiadne bližšie informácie.

„Vo veci, v ktorej vykonáva dozor prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, vykonáva v súčasnosti úkony polícia, preto sa k nej nebudeme vyjadrovať,“ skonštatovala pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Obvinený mal byť okrem Tibora G. aj podnikateľ Norbert B. Ako uviedol pre médiá ich advokát Marek Para, podnikateľ zadržaný nebol, keďže je momentálne na dovolenke. Vypovedať by mohol začiatkom budúceho týždňa, termín sa dohaduje. Tibor G. by mal vypovedať ešte v piatok. 

Para hovorí o účelovom zadržaní a obvinení, "akte pomsty". V prípade nevidí žiadne nové skutočnosti. Polícia sa podľa neho opiera iba o výpoveď spolupracujúceho obvineného.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite