Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

ĽSNS sa musí ospravedlniť I. Bihariovej za publikované nepravdivé informácie

.tasr .slovensko

Bihariová poukázala na to, že v článkoch ju nazvali okrem iného „cigánskou fanatičkou“.

ĽSNS sa musí ospravedlniť I. Bihariovej za publikované nepravdivé informácie SITA/Diana Černáková

strana ĽSNS sa musí ospravedlniť podpredsedníčke mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irene Bihariovej za nepravdivé informácie, ktoré o nej publikovala vo svojich novinách a na webe. Rozhodol o tom Krajský súd v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva.

„ĽSNS dostala v rozsudku uloženú povinnosť zdržať sa obdobných konaní, publikovať na straníckom webe a v novinách ospravedlnenie a uhradiť jej náhradu nemajetkovej ujmy 5000 eur,“ priblížil. 

ĽSNS podľa neho v roku 2019 vo svojich novinách a na webe opakovane zverejnila nepravdivé informácie o údajných tisícových dotáciách vtedajšej ministerky školstva Martiny Lubyovej pre Bihariovej mimovládnu organizáciu. Bihariová poukázala na to, že v článkoch ju nazvali okrem iného „cigánskou fanatičkou“. „Rozsudok pripomenul, kadiaľ vedú hranice medzi slobodou slova a šírením dezinformácií, ktoré inú osobu vystavujú spoločenskému poníženiu či virtuálnemu lynču,“ dodala.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite