Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku opäť úraduje Daňová kobra, pracuje na desiatkach prípadov

.sita .slovensko

Cieľom projektu Daňovej kobry je nielen efektívnejšie postihovať daňovú kriminalitu, ale taktiež odčerpávať výnosy z trestnej činnosti všetkými zákonnými prostriedkami.

Na Slovensku opäť úraduje Daňová kobra, pracuje na desiatkach prípadov FREEPIK.COM

finančná správa v spolupráci s políciou oživila pôvodný projekt Daňovej kobry. Zintenzívnenie výmeny informácií, zmena organizačnej štruktúry, ako aj lepšie prerozdelenie úloh prinášajú prvé výsledky. Od minulého roka sa Daňovej kobre podarilo doteraz rozpracovať takmer dve desiatky prípadov, ktoré by do štátneho rozpočtu mohli zachrániť 22,6 milióna eur. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská.

Cieľom projektu Daňovej kobry je nielen efektívnejšie postihovať daňovú kriminalitu, ale taktiež odčerpávať výnosy z trestnej činnosti všetkými zákonnými prostriedkami. K zlepšeniu spolupráce dopomohla nová organizačná štruktúra Kriminálneho úradu finančnej správy v roku 2022, vytvorenie Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia policajného zboru, následné nastavenie spolupráce medzi obidvomi zložkami, ako aj zlepšenie toku a výmeny informácií. Tím kobry má v súčasnosti otvorené takmer dve desiatky prípadov. Týkajú sa najmä podvodov v oblasti dane z pridanej hodnoty v súvislosti s dodávaním tovarov a služieb.

Tím Daňovej kobry vznikol ešte v roku 2012 na základe dohody o vzájomnej spolupráci podpísanej medzi Ministerstvom vnútra SR a Ministerstvom financií SR. Cieľom finančnej správy je obnovenú Daňovú kobru posilniť aj na regionálnej úrovni a rozšíriť tím o nových členov, čím by sa zlepšilo identifikovanie nových typov podvodov v oblasti daňovej trestnej činnosti.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite