Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Záleská nie je vylúčená z rozhodovania v kauze Davida L.

.tasr .slovensko

Rozhodnutie vyplýva z pondelkového rozhodnutia Najvyššieho súdu SR.

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu Záleská nie je vylúčená z rozhodovania v kauze Davida L.

sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Pamela Záleská nie je vylúčená z rozhodovania v kauze obvineného exsudcu Davida L. TAR o tom informovalo jeho tlačové oddelenie.

„Najvyšší súd SR v senáte zloženom z predsedu Petra Hatalu a sudcov Petra Štifta a Emila Klemaniča v trestnej veci obvineného D. L. pre prečin nepriamej korupcie podľa paragrafu 336 Trestného zákona a iné, na neverejnom zasadnutí konanom 24. júla 2023 v Bratislave prerokoval sťažnosť obvineného podanú proti uzneseniu samosudkyne Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z 12. októbra 2022, a takto rozhodol: Podľa paragrafu 193 Trestného poriadku sťažnosť obvineného D. L. sa zamieta,“ uviedlo tlačové oddelenie NS SR. David L. namietal Záleskú ako zaujatú, pričom poukazoval aj na jej kritické vyjadrenia.

Bývalého predsedu Okresného súdu Bratislava III Davida L. zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci akcie Víchrica v októbri 2020 spolu s konkurzným právnikom Zoroslavom K. a bývalou podpredsedníčkou NS SR Jarmilou U. Davida L. a Jarmilu U. obvinili zo zločinu prijímania úplatku. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal vlani na ŠTS v Pezinku obžalobu na Davida L. pre dva skutky prečinu nepriamej korupcie a jeden skutok zločinu zasahovania do nezávislosti súdu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite