Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu na pomoc deťom z rómskych komunít

.tasr .slovensko

Výzva bude otvorená do 25. augusta a každý oprávnený žiadateľ môže požiadať o finančnú podporu vo výške 150 000 eur.

Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu na pomoc deťom z rómskych komunít SITA/Diana Černáková

ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR vyhlásilo výzvu na podporu poskytovania ranej starostlivosti a ranej intervencie deťom vo veku nula až šesť rokov z prostredia marginalizovaných rómskych komunít a z prostredia generačnej chudoby. Na výzvu je určených vyše šiestich miliónov eur. V pondelok o tom na tlačovej konferencii informovali minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Daniel Bútora a podpredsedníčka vlády SR pre plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Lívia Vašáková.

„Výzva je zameraná na zabezpečenie rovnakej štartovacej čiary pre všetky deti, aby od útleho veku nadobúdali zručnosti, ktoré im zjednodušia prechádzanie školským systémom,“ uviedla Vašáková. Finančné prostriedky budú zamerané na podporu starostlivosti o deti vo veku nula až šesť rokov.

Ako uviedol minister, táto grantová schéma je určená na podporu realizácie projektov, ktoré prinesú pozitívne zmeny v životoch detí z prostredia generačnej chudoby s cieľom lepšiť ich šance na začlenenie do predprimárneho vzdelávania a následne umožniť aj ich úspešný vstup do školy. Ide o projekty zamerané na zdravý kognitívny, sociálny a psychomotorický vývin detí a rozvoj rodičovských zručností a spôsobilostí.

Výzva bude otvorená do 25. augusta a každý oprávnený žiadateľ môže požiadať o finančnú podporu vo výške 150 000 eur. Medzi oprávnenými žiadateľmi sú predovšetkým neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie, účelové zariadenia cirkvi a iné organizácie, ktoré aktívne pracujú s deťmi z prostredia generačnej chudoby. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite