Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Expolicajt Ján Kaľavský je vinný z korupcie, dostal 7-ročný trest väzenia

.tasr .slovensko

Samosudca Špecializovaného trest​ného súdu v Pezinku mu vymeral úhrnný sedemročný nepodmienečný trest odňatia slobody a peňažný trest 5000 eur.

Expolicajt Ján Kaľavský je vinný z korupcie, dostal 7-ročný trest väzenia

exšéf bratislavských operatívcov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Ján K. je vinný z korupcie a vyzrádzania informácií z prostredia polície. Samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku mu vymeral úhrnný sedemročný nepodmienečný trest odňatia slobody a peňažný trest 5000 eur. Utorkové rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Obžalovaný sa na pojednávaniach osobne nezúčastňuje, keďže sa nachádza v Bosne a Hercegovine, kde požiadal o azyl. Podozrenia z korupcie a vynášania dôverných informácií z prostredia polície v minulosti odmietol.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry navrhoval uložiť deväťročný trest väzenia a peňažný trest 5000 eur. Obhajkyňa Eva Mišíková považuje obžalobu podanú na Jána K. za nedôvodnú a nezákonnú. Navrhovala, aby súd jej klienta oslobodil.

Podľa obžaloby mal Ján K. od novembra 2019 do marca 2021 prijať od Petra P. alias Tigra hotovosť či mobilný telefón ako protihodnotu za poskytovanie informácií z prostredia NAKA. Petrovi P. mal okrem iného vyzradiť informácie o pripravovaných vyšetrovacích alebo operatívnych úkonoch voči nemu i skupine takáčovcov.

Peter P. mal za to obžalovanému zabezpečiť aj výmenu kuchynských okien na chate alebo kúpu a servis auta. Informácie o pripravovaných akciách Očistec či Judáš mal podľa obžaloby poskytnúť Ján K. i ďalším neoprávneným osobám.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite