Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kuffa avizuje mimoriadnu schôdzu k regulácii medveďa, Hlas to podporuje

.tasr .slovensko

Kuffa tvrdí, že na zvolanie schôdze má podporu okrem poslancov pôsobiacich v Hlase-SD aj od Smeru-SD.

Kuffa avizuje mimoriadnu schôdzu k regulácii medveďa, Hlas to podporuje SITA/Národná rada SR

mimoparlamentný Hlas-SD podporuje iniciovanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej by poslanci zaviazali vládu pripraviť zákon k regulácii medveďa hnedého. Vláda by ho mala predložiť v skrátenom legislatívnom konaní. Iniciatívu avizuje nezaradený poslanec Filip Kuffa. 

„Prijatie novely zákona o ochrane medveďa tak, aby sa kompetencie vrátili do rúk poľovníkov a odborníkov v tejto oblasti, považujem za racionálne riešenie kritickej situácie,“ uviedol v stanovisku Hlasu-SD jeho predseda Peter Pellegrini. Dodal, že zo zákona musí vypadnúť ustanovenie, ktoré bráni regulácii tohto živočícha.

Kuffa tvrdí, že na zvolanie schôdze má podporu okrem poslancov pôsobiacich v Hlase-SD aj od Smeru-SD. Zároveň kritizuje zvolanie mimoriadneho parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie na utorok (18. 7.). „Treba urýchlene konať. zásahový tím nestíha tempo, je neúčinný,“ uviedol Kuffa na sociálnej sieti.

Minister životného prostredia Milan Chrenko v uplynulom týždni uviedol, že envirorezort posilňuje v súvislosti s výskytmi medveďa spoluprácu so Štátnou ochranou prírody SR, samosprávami, mestskou a obecnou políciou. Taktiež sa snaží nadviazať užšiu spoluprácu s poľnohospodármi a poľovníckymi združeniami v dotknutých regiónoch. Minister pôdohospodárstva Jozef Bíreš sa dohodol s Chrenkom na stretnutí, aby navrhli postupy na zabezpečenie určitej regulácie medveďov na Slovensku. Zásahový tím pre medveďa hnedého prijal v piatok a sobotu (14. - 15. 7.) tri hlásenia o napadnutí človeka medveďom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite