Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prieskum ukazuje, že voľby by v júli vyhral Smer-SSD, za ním nasledujú PS a Hlas-SD

.tasr .slovensko

Nasledujú Progresívne Slovensko s 15,6 percenta a Hlas-SD s 11,4 percenta hlasov.

Prieskum ukazuje, že voľby by v júli vyhral Smer-SSD, za ním nasledujú PS a Hlas-SD SITA/Diana Černáková

ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na začiatku júla, vyhrala by ich strana Smer-SSD so ziskom 20,6 percenta hlasov. Nasledujú Progresívne Slovensko (PS) s 15,6 percenta a Hlas-SD s 11,4 percenta hlasov. Vyplýva to z volebného modelu agentúry NMS Market Research Slovakia pre denník Sme.

Hnutie Republika by skončilo štvrté so ziskom 10,4 percenta hlasov. Nasleduje koalícia OĽANO a priatelia so 6,9 percenta a KDH s 5,7 percenta hlasov. So ziskom 5,3 percenta by skončila Sme rodina.

Menej ako päť percent hlasov by mali SaS (4,7 percenta), SNS (4,6 percenta), Aliancia (3,4 percenta). Pred bránami parlamentu by ostali aj ĽSNS (2,9 percenta), Demokrati (2,8 percenta) a Modrí, Most-Híd (1,2 percenta).

So ziskom 0,7 percenta hlasov by skončilo SDKÚ-DS, Komunistická strana Slovenska by získala 0,5 percenta hlasov a Maďarské fórum by dostalo 0,4 percenta hlasov.

Agentúra zbierala dáta kombináciou online zberu a telefonického prieskumu na vzorke 1413 respondentov v termíne od 4. do 9. júla.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite