Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poznáme poradové čísla politických strán pre nadchádzajúce voľby

.sita .slovensko

Smer bude kandidovať pod číslom 16, Hlas pod 17 a Progresívne Slovensko má trojku.

Poznáme poradové čísla politických strán pre nadchádzajúce voľby

strana Smer-SD bude v nadchádzajúcich parlamentných voľbách kandidovať pod číslom 16. Rozhodlo o tom dnešné žrebovanie na pôde Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Strana Hlas-SD, ktorá sa v prieskumoch objavuje na druhom mieste, bude kandidovať pod číslom 17 a Progresívne Slovensko pod číslom tri.

Hnutie Republika bude vo voľbách kandidovať pod číslom 25, Sme Rodina bude mať číslo 13, strana SaS 12, koalícia vedená hnutím OĽaNO číslo päť a KDH 23. SNS pôjde do volieb s číslom 15 a Demokrati pod číslom 22.

Volebné číslo jedna bude mať podľa žrebu Pirátska strana Slovensko, Strana Princíp bude kandidovať pod číslom 2, Spoločne občania Slovenska pod číslom 4, KSS bude mať číslo 6, Maďarské fórum/ODS 7, Vlastenecký blok 8, Modrí/Most-Híd 9, Spravodlivosť 10, Slovenské hnutie obrody 11, My Slovensko 14, Aliancia - Szövetség 18, Srdce, vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota 19, SDKÚ-DS 20, Kotlebovci - ĽSNS 21, a strana Karma 24. Spolu tak bude kandidovať 25 politických subjektov.

Predseda štátnej komisie Ladislav Orosz na následnom brífingu povedal, že komisia sformulovala v súvislosti s podanými kandidátkami podnet pre ministerstvo vnútra.Ten sa týka možnej zmeny legislatívy v súvislosti s povolaniami, ktoré si kandidáti uvádzajú na kandidačných listinách. Niektorí kandidáti, napríklad v prípade hnutia OĽaNO a priatelia, si totiž ako povolanie uvádzali napríklad „bojovník proti korupcii“. „Mali sme zaujímavú debatu na túto tému. Netýkalo sa to len kandidátnej listiny OĽaNO a priatelia, ale aj ďalších, kde boli uvedené údaje o zamestnaní, ktoré nie celkom korešpondujú s obvyklým chápaním pojmu zamestnanie, “ skonštatoval Orosz.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite