Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Strany okolo Maďarského fóra predstavili kandidátku, do volieb ich povedie Zsolt Simon

.tasr .slovensko

Druhým na kandidátke bude Pavel Macko, tretím Zsolt Gál, štvrtým Jozef Rajtár a piatym László Bindics.

Strany okolo Maďarského fóra predstavili kandidátku, do volieb ich povedie Zsolt Simon

strany Maďarské fórum (MF), Občianski demokrati Slovenska (ODS), Za regióny, Rómska koalícia a Demokratická strana predstavili spoločnú kandidátnu listinu. Do volieb ich povedie predseda MF Zsolt Simon. Druhým na kandidátke bude Pavel Macko, tretím Zsolt Gál, štvrtým Jozef Rajtár a piatym László Bindics. Zástupcovia strán o tom informovali na pondelkovej tlačovej konferencii.  

Na kandidátke sú podľa Simona ľudia so skutočným charakterom, ktorí sú garanciou slušnosti a odbornosti. „Chceme vám spoločne garantovať, že Slovensko ostane súčasťou vyspelého demokratického sveta, že budeme budovať silný a stabilný právny štát a naše ukotvenie v Európskej únii a NATO nebude vôbec otázne,“ povedal. 

V prvej desiatke bude Imrich Hybký, Éva Polerecka, Ivan Uhrík, Zuzana Kotrus Rákociová a Natália Blahová. Jedenáste až dvadsiate miesto obsadia Michal Kapusta, Ingrid Lukáčová, Tamás Bojtos, Attila Mikolai, Dušan Bráz, Rudolf Sloboda, Jaroslav Bytčanek, Norbert Krušinský, Jaroslav Petö a Károly Sztreda. Nasleduje Ivo Thomka, Jaroslav Hrehor, Marián Bölcs, Melinda Erdélyi Török, Štefan Tomáš, Stanislav Saniga, Péter Balázs, Iveta Fulková, Erika Szelle a László Somogyi.

Zástupcovia jednotlivých strán zároveň priblížili svoje priority. Demokratická strana sa chce zamerať najmä na boj proti korupcii, budovanie právneho štátu a ekonomickú prosperitu Slovenska. Rómska koalícia sa chce venovať hlavne vzdelávaniu, a to najmä vzdelávaniu rómskej národnostnej menšiny. Medzi priority strany Za regióny patrí zmena územného členenia samosprávy, decentralizácia štátu či zvýšenie kvality života občanov v regiónoch. 

Líder ODS Pavel Macko dodal, že spoločne sa chcú zamerať aj na mier a bezpečnosť v krajine, opravu inštitúcií a zefektívnenie štátu, posilnenie investícií do verejnej infraštruktúry či zefektívnenie sociálneho systému. Podľa Simona sa strany chcú venovať aj témam ľudských a menšinových práv i boju s infláciou. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite