Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Čaputová telefonovala s poľským prezidentom Dudom o situácii v Rusku

.sita .slovensko

Aj keď Poľsku ani Slovensku žiadne bezprostredné nebezpečenstvo nehrozí, hlavy štátov sa zhodli, že dianie treba naďalej veľmi pozorne sledovať.

Zuzana Čaputová telefonovala s poľským prezidentom Dudom o situácii v Rusku SITA/Kancelária prezidentky SR Prezident Poľska Andrzej Duda a prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová počas privítania prezidentov B9 pri príležitosti Samitu Bukureštskej deviatky (B9) na Bratislavskom hrade. Bratislava, 6. jún 2023.

venovali sa možným dôsledkom vývoja situácie na východnú hranicu Severoatlantickej aliancie. TASR o tom informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

„Aj keď Poľsku ani Slovensku žiadne bezprostredné nebezpečenstvo nehrozí, hlavy štátov sa zhodli, že dianie treba naďalej veľmi pozorne sledovať. Posledné dni totiž dokazujú, že politika súčasného ruského vedenia nie je len ohrozením bezpečnosti v Európe, ale už zasahuje aj stabilitu samotného Ruska,“ uviedol hovorca prezidentky. Dodal, že partneri budú pokračovať v komunikácii a koordinácii, ako aj v koordinácii s ďalšími spojencami.

Šéf Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin sa v sobotu (24. 6.) s pomocou svojich jednotiek pokúsil zvrhnúť ruské vojenské velenie a vydal sa smerom k Moskve. V sobotu večer sa situácia upokojila. Prigožin oznámil, že svojim jednotkám nariadil, aby sa vrátili do poľných táborov na Ukrajine s cieľom vyhnúť sa prelievaniu ruskej krvi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite