Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Čaputová sa neobáva, že by sa nenašli kandidáti na prezidenta, ktorí by boli hodní tejto funkcie

.sita .slovensko

Exminister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok tento týždeň oznámil, že kandidatúru na prezidenta zvažuje.

Zuzana Čaputová sa neobáva, že by sa nenašli kandidáti na prezidenta, ktorí by boli hodní tejto funkcie SITA/Diana Černáková Prezidentka SR Zuzana Čaputová (uprostred) počas vyhlásenia v Prezidentskom paláci o tom, že nebude kandidovať v budúcoročných voľbách na post prezidenta SR. Bratislava, 20. jún 2023.

prezidentka Čaputová ho považuje za slušného a kompetentného človeka. Ako ďalej uviedla v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, má však obavy o vývoj demokracie v širšom kontexte, a nielen na Slovensku. 

„Vidíme nárast populizmu, extrémizmu. Demokracia nie je formou vlády, keď príde autokrat, buchne do stola a povie ,takto to bude´. Je to spôsob hľadania a nachádzania najlepších riešení v dialógu a participácii s inými," povedala prezidentka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite