Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dzurinda nechce verejne špekulovať o nových rokovaniach s Demokratmi

.tasr .slovensko

Škoda, že sa Demokrati fatálne pomýlili na samom začiatku, keď nám vzali Modrú koalíciu. A že neskôr nenavnímali realitu aspoň o trochu skôr. Všetko mohlo byť inak, skonštatoval Dzurinda.

Dzurinda nechce verejne špekulovať o nových rokovaniach s Demokratmi SITA/Milan Illík

šéf strany Modrí, Most-Híd (MM) Mikuláš Dzurinda nechce v tejto chvíli verejne špekulovať o nových rokovaniach s Demokratmi. Uviedol to pre TASR potom, ako Demokrati predstavili ako svoju volebnú líderku Andreu Letanovskú. 

Demokrati podľa neho až teraz pochopili, že zamýšľané širšie spojenectvo s MM nemôžu viesť „ľudia, ktorí Slovensko od ústavnej väčšiny doviedli do bezvládia, chaosu a k úradníckej vláde“.

Mimoparlamentná strana Modrí, Most-Híd vznikla spojením strán Modrí a Most-Híd 2023. O možnej spolupráci pred časom rokovali aj s Demokratmi, ale nedohodli sa. Pred vznikom Demokratov sa Dzurindov projekt dohadoval s vtedajšou stranou Spolu, ale jej líder Miroslav Kollár napokon uprednostnil Eduarda Hegera a vytvorili stranu Demokrati. Dzurindovi Modrí sa tak rozhodli pre iný postup.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite