Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý prezident Kiska chápe rozhodnutie Zuzany Čaputovej

.tasr .slovensko

Kiska verí, že v budúcoročných voľbách znova vyhrá kandidát, na ktorého budeme môcť byť hrdí.

Bývalý prezident Kiska chápe rozhodnutie Zuzany Čaputovej SITA/Diana Černáková

bývalý prezident SR Andrej Kiska pri oznámení Zuzany Čaputovej nekandidovať na post hlavy štátu necíti hnev ani sklamanie, ale skôr smútok. Rozumie jej a plne ju aj chápe. Uviedol to na sociálnej sieti.

„Keď človek vchádza do politiky s čistým odhodlaním pomôcť a dostane za to urážky a nenávisť, je to krutá facka. Zažil som to,“ uviedol Kiska. Prezidentka je podľa neho ešte v podstatne ťažšej situácii. „Samotná funkcia dostáva človeka do mimoriadne osamotenej pozície. Kto to nezažil, ťažko to precíti. Položme si otázku my všetci, ktorí ju máme radi. Spravili sme všetko preto, aby cítila prezidentka našu podporu a kandidovala znova,“ pýta sa bývalá hlava štátu.

Prezidentka SR v utorok informovala, že nebude opätovne kandidovať v budúcoročných voľbách na post hlavy štátu. Tie sa majú uskutočniť počas jari v roku 2024. 

demokrati rešpektujú rozhodnutie prezidentky znovu nekandidovať

Mimoparlamentná strana Demokrati rešpektuje rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej nekandidovať opäť v budúcoročných prezidentských voľbách. Dodali, že v nej strácajú spojenca v slušnej, pokojnej a konštruktívnej politike.

„Slovenská politika je preplnená egami a krikľúnstvom. Prezidentka Zuzana Čaputová prináša do politiky pokoj a pomoc ľuďom. Jej snaha spájať bude vo verejnom živote chýbať. Rozhodnutie nekandidovať však plne rešpektujeme. Nie je to prejav slabosti, ale, naopak, veľkej sily niekoho, pre koho moc nie je tým najvyšším, čo môže dosiahnuť. Zuzane Čaputovej prajeme veľa síl v jej poslednom roku v úrade,“ uviedli v stanovisku Demokrati. 

sulík oceňuje prácu prezidentky, poslanca Gröhlinga mrzí, že prezidentka už nebude kandidovať

Predseda SaS Richard Sulík ocenil prácu prezidentky Zuzany Čaputovej, keďže mandát vykonávala v extrémne ťažkých časoch. K tomu, či SaS postaví za kandidáta na prezidenta Ivana Korčoka, sa podľa neho vyjadria, keď to bude aktuálne.

„Zariadime sa, premyslíme si, koho podporíme na prezidenta alebo či nepostavíme vlastného kandidáta,“ reagoval Sulík na rozhodnutie Čaputovej. „K tomu sa vyjadríme, keď to začne byť aktuálne, teraz sú pred nami parlamentné voľby, ideme sa tomu naplno venovať,“ odpovedal na otázku, či bude kandidátom SaS na prezidenta Korčok. SaS sa podľa Sulíka chce až do 30. septembra sústrediť len na parlamentné voľby.

Poslanca Národnej rady (NR) SR Branislava Gröhlinga (SaS) mrzí, že prezidentka Zuzana Čaputová už nebude kandidovať na prezidentský post, považuje ju za najlepšiu hlavu štátu, akú sme mali. Budúcnosť Slovenska by ale podľa neho nemala závisieť od jedného človeka, ale od nás všetkých, od tých, ktorí budú voliť a chcú moderné, dôstojné a európske Slovensko. Ako uviedol v statuse na sociálnej sieti, verí, že sa nájde kandidát, ktorý by tieto hodnoty reprezentoval a bol dobrým nástupcom Čaputovej.

OĽaNO a priatelia berú na vedomie rozhodnutie prezidentky znovu nekandidovať

Hnutie OĽaNO a priatelia berie na vedomie rozhodnutie hlavy štátu Zuzany Čaputovej nekandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Uviedlo to v stanovisku, ktoré TASR poskytol jeho hovorca Matúš Bystriansky.

„Ďakujeme pani prezidentke za to dobré, čo vykonala pre Slovenskú republiku a veríme, že novým prezidentom sa stane rozhodný človek s pevným charakterom, ktorý dokáže brániť Slovensko pred mafiou,“ povedalo hnutie v stanovisku.

premiér rešpektuje rozhodnutie Z. Čaputovej znovu nekandidovať

Premiér Ľudovít Ódor rešpektuje rozhodnutie hlavy štátu Zuzany Čaputovej nekandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Má aj jeho obdiv za odvahu urobiť to, čo považuje za najsprávnejšie. Uviedol to na sociálnej sieti.

Ódor si prezidentku váži osobne aj pracovne. „Vždy bola a ostane inšpiráciou pre mnohých na Slovensku vrátane mňa. Jej rozhodnutie sa určite nerodilo ľahko,“ poznamenal. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite