Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Premiér Ľudovít Ódor požiadal poslancov o dôveru a začala diskusia k Programovému vyhláseniu vlády

.tasr .slovensko

Plénum by malo v utorok rokovať o vládnom programe do 19.00 h. O vyslovení dôvery vláde by mal parlament rozhodnúť po prerokovaní jej programu.

Premiér Ľudovít Ódor požiadal poslancov o dôveru a začala diskusia k Programovému vyhláseniu vlády SITA/Diana Černáková

v Národnej rade (NR) SR sa v utorok popoludní začala diskusia k programovému vyhláseniu vlády (PVV). Zatiaľ sa do nej prihlásilo 12 rečníkov písomne, z toho štyria sú za poslanecký klub. Vládny program v úvode predstavil premiér Ľudovít Ódor a požiadal poslancov o dôveru.

Podľa rokovacieho poriadku písomne prihlásený člen snemovne môže rečniť maximálne 20 minút, ak je prihlásený za klub, tak pol hodiny. Zákonodarcovia môžu na jednotlivých rečníkov reagovať faktickými poznámkami, jedna môže trvať najviac dve minúty. Po vystúpeniach písomne prihlásených poslancov bude množné sa prihlásiť do diskusie ešte ústne.

Plénum by malo v utorok rokovať o vládnom programe do 19.00 h. O vyslovení dôvery vláde by mal parlament rozhodnúť po prerokovaní jej programu. Podmienkou na získanie dôvery od NR SR je, aby kabinet podporilo aspoň 76 členov snemovne.

Diskusia k PVV trvala aj v minulosti viac dní. Napríklad pri schvaľovaní programu kabinetu Igora Matoviča (OĽANO) trvala okolo piatich dní a zapojilo sa do nej okolo 70 rečníkov. Po rekonštrukcii vlády v roku 2018, keď Roberta Fica na premiérskom poste vystriedal Peter Pellegrini, sa do diskusie prihlásilo písomne 39 rečníkov z radov vtedajšej opozície. V roku 2016, keď o dôveru NR SR žiadal Ficov kabinet, zasadala snemovňa šesť dní.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite