Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Demokrati podporia Programové vyhlásenie vlády a vyslovia vláde dôveru

.tasr .slovensko

Informoval o tom líder Demokratov a nezaradený poslanec Eduard Heger na utorkovej tlačovej konferencii. Heger zároveň informoval, že jeho poslanci nebudú podporovať v NR SR na júnovej schôdzi „toxické návrhy“ a rôzne „atómovky“.

Demokrati podporia Programové vyhlásenie vlády a vyslovia vláde dôveru SITA/Diana Černáková

nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR, pôsobiaci v mimoparlamentnej strane Demokrati, podporia programové vyhlásenie vlády (PVV) premiéra Ľudovíta Ódora a vyslovia kabinetu dôveru. Informoval o tom líder Demokratov a nezaradený poslanec Eduard Heger na utorkovej tlačovej konferencii.

„PVV odráža kontinuitu reforiem, investícií a programov, ktoré naša vláda presadila, zaviedla a implementovala,“ tvrdí expremiér Heger. Za ďalší dôvod podpory vlády odborníkov označil, že kabinet stavia svoj program aj na pláne obnovy a odolnosti. Zdôraznil, že Ódorov kabinet deklaruje prozápadnú orientáciu a má ambíciu pripraviť realistický rozpočet. Ocenil tiež, že kladie dôraz aj na inovácie, pomoc zraniteľným skupinám a podobne.

Ďalším dôvodom, pre ktorý treba vysloviť dôveru vláde, sú podľa Hegerových slov oklieštené kompetencie kabinetu v prípade, ak dôveru nezíska. Považuje za zbytočné, ak by prišla o viaceré právomoci. 

Heger zároveň informoval, že jeho poslanci nebudú podporovať v NR SR na júnovej schôdzi „toxické návrhy“ a rôzne „atómovky“. Nezaradení poslanci poukázali na ich dôsledok na štátny rozpočet, ale aj na životné prostredie a ďalšie sektory, ktorých sa dotýkajú.

Vláda v pondelok (12. 6.) schválila svoj program. Kabinetu ho predložil premiér Ódor. PVV následne predloží na rokovanie Národnej rady SR a požiada parlament o dôveru. V kľúčových oblastiach sľubuje pripravenie strategických materiálov s konkrétnymi krokmi pre budúcu vládu. Kabinet odborníkov zároveň nebude otvárať kultúrno-etické témy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite