Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

KDH vyzýva poslancov, aby nehlasovali za novelu o zdravotných poisťovniach od SaS

.sita .slovensko

Podľa experta Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) na oblasť zdravotníctva Petra Stachuru, je takýto návrh aktuálne neprijateľný.

KDH vyzýva poslancov, aby nehlasovali za novelu o zdravotných poisťovniach od SaS SITA/Ľudovít Vaniher

kresťanskí demokrati vyzývajú poslancov, aby v druhom čítaní zmietli zo stola novelu o zdravotných poisťovniach, ktorú predkladá strana Sloboda a Solidarita (SaS). Podľa experta Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) na oblasť zdravotníctva Petra Stachuru, je takýto návrh aktuálne neprijateľný. Vysvetlil, že v situácii, keď sa slovenské zdravotníctvo utápa v dlhoch, najväčšia univerzitná nemocnica je po búrke zatopená, keď chýbajú peniaze na nové lieky a ľudia si musia čoraz viac priplácať za zdravotnú starostlivosť, je takýto návrh cynický. KDH o tom informovalo v tlačovej správe.

„Poslankyňa Jana Bittó Cigániková je v problematike veľmi dobre zorientovaná a je si vedomá, že priamo lobuje za finančné prilepšenie niekoľkých súkromných spoločností, ktoré by v teoretickom prípade mohlo dosiahnuť výšku až 70 miliónov eur. Občania cítia neistotu a problémy v celom zdravotníctve. Preto nerozumieme snahe SaS, Hlasu a Smeru zdvojnásobiť povolenú výšku zisku zdravotných poisťovní," doplnil Stachura s tým, že KDH preto žiada, aby bolo zachované percento odvodov, ktoré sú zdravotné poisťovne povinné vynaložiť na zdravotnú starostlivosť. „Peniaze z verejného zdravotného poistenia majú slúžiť všetkým na pokrytie nevyhnutnej zdravotnej starostlivosti, čo je zrejme v rozpore so záujmami, ktoré poslankyňa Bitto Cigániková, za asistencie strán hlásiacich sa k sociálnej demokracii, reprezentuje," uzavrel Stachura.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite