Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ozbrojené sily Slovenska si prevzali tretí tank Leopard 2A4 od Nemecka

.tasr .slovensko

Ide o súčasť daru, ktorý Slovensko dostalo ako náhradu za 30 kusov bojových vozidiel pechoty darovaných Ukrajine. Zvyšných 12 tankov dodajú priebežne do konca roka.

Ozbrojené sily Slovenska si prevzali tretí tank Leopard 2A4 od Nemecka SITA/Diana Černáková

ozbrojené sily (OS) SR si prevzali od Nemecka tretí tank Leopard 2A4. Ide o súčasť daru, ktorý Slovensko dostalo ako náhradu za 30 kusov bojových vozidiel pechoty (BVP-1) darovaných Ukrajine. Zvyšných 12 tankov dodajú priebežne do konca roka. TASR o tom informovala Mária Precner z komunikačného odboru Ministerstva obrany (MO) SR.

„Súčasťou procesu dodávok a postupného zavedenia tankov Leopard do OS SR sú aj prebiehajúce skúšky cvičnej munície na tento typ techniky, ktoré sa realizujú v priestoroch Vojenského technického a skúšobného ústavu Záhorie,“ priblížila Precner. Nasledovať bude preškolenie osádok, ktoré v priestoroch Centra výcviku Lešť v lete tohto roka zabezpečia príslušníci Bundeswehru.

Všetky tanky dodávané postupne na Slovensko prechádzajú ešte pred odovzdaním komplexnou opravou v spoločnosti Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite