Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Čaputová je zatiaľ s výkonom úradníckej vlády spokojná

.sita .slovensko

Pozitívne zhodnotila i doteraz prezentované priority kabinetu. Doplnila tiež, že vláda zatiaľ odoláva politickým útokom a snahám vtiahnuť ich do politického boja.

Prezidentka Čaputová je zatiaľ s výkonom úradníckej vlády spokojná SITA/Martin Medňanský

prezidentka Zuzana Čaputová je zatiaľ s výkonom úradníckej vlády spokojná. „Mám z toho nateraz naozaj dobrý pocit,“ uviedla hlava štátu v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Pozitívne Čaputová zhodnotila i doteraz prezentované priority kabinetu. Doplnila tiež, že vláda zatiaľ odoláva politickým útokom a snahám vtiahnuť ich do politického boja.

Prezidentka vysvetlila, že pri rozhodovaní o úradníckej vláde sa rozhodovala i na základe toho, že vláda Eduarda Hegera (Demokrati) mala pripravenú sadu zákonov, ktoré bolo potrebné schváliť, napríklad energetickú pomoc. Uviedla, že si uvedomovala, že táto legislatíva má vyššiu šancu prejsť, pokiaľ bude Heger predsedom vlády, čo sa i podarilo. Prezidentka si myslí, že ak by úradnícku vládu vymenovala skôr, išlo by síce o mocenské gesto, no zároveň by viedlo k odporu politických subjektov. Je toho názoru, že dlhšie trvanie Hegerovej vlády viedlo k vyššej akceptácii úradníckej vlády.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite