Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Parlament neschválil návrh OĽaNO, členstvo v Slovenskej poľovníckej komore bude povinné

.sita .slovensko

Užívateľ poľovného revíru tiež nebude bude povinný v spolupráci s okresným úradom značne znižovať stav premnoženej zveri.

Parlament neschválil návrh OĽaNO, členstvo v Slovenskej poľovníckej komore bude povinné pexels

členstvo v Slovenskej poľovníckej komore bude nakoniec naďalej povinné. Parlament totiž neschválil novelu zákona o poľovníctve od poslancov za hnutie OĽaNO, ktorou sa malo zaviesť dobrovoľné členstvo v poľovníckej komore. Poslanci za hnutie OĽaNO argumentovali tým, že zákonom o poľovníctve sa zaviedol monopol Slovenskej poľovníckej komory a povinného členstva v nej pre každého poľovníka. „Podľa značnej časti odbornej verejnosti a držiteľov poľovných lístkov by sa tieto kompetencie mali opäť zveriť štátu a zároveň by mali dostať priestor aj ďalšie poľovnícke organizácie,“ tvrdili poslanci za hnutie OĽaNO.

Užívateľ poľovného revíru tiež nebude bude povinný v spolupráci s okresným úradom značne znižovať stav premnoženej zveri. Sankciou za nedodržanie tejto povinnosti malo byť vypovedanie zmluvy okresným úradom a povinnosť nahradiť škody vzniknuté užívateľovi poľnohospodárskej pôdy. V oblastiach s premnoženým stavom zveri mal byť užívateľ poľovného pozemku povinný vytvárať také podmienky, aby bolo možné efektívne znižovať stav zveri.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite