Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger zatiaľ nepovedal, či jeho poslanci podporia úradnícku vládu

.tasr .slovensko

Podčiarkol, že s vyjadreniami počká, kým prezidentka SR Zuzana Čaputová oficiálne vládu predstaví.

Heger zatiaľ nepovedal, či jeho poslanci podporia úradnícku vládu SITA/Diana Černáková Prezidentka SR Zuzana Čaputová a dočasne poverený premiér SR Eduard Heger počas prijatia v Prezidentskom paláci k aktuálnej politickej situácii. Bratislava, 7. máj 2023.

dočasne poverený premiér Eduard Heger zatiaľ nepovedal, či nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR, pôsobiaci v jeho strane Demokrati, podporia úradnícku vládu. 

„Je to najsprávnejšie a najkorektnejšie,“ uviedol Heger. Komentovať nechcel ani možné mená ministrov. Čo sa týka avizovaného predsedu úradníckej vlády a súčasného viceguvernéra Národnej banky Slovenska Ľudovíta Ódora, považuje ho za odborníka a skúseného ekonóma.

Heger nepredpokladá, že by v parlamente prešiel skorší termín predčasných volieb. Avizoval, že jeho poslanci nepodporia návrh opozičného Smeru-SD. „Považujeme to za nezmysel, je to pošliapanie ústavy, pošliapanie zákonov,“ tvrdí a poukázal na lehoty pri voľbách.

Zároveň avizoval, že rokovanie vlády bude tento týždeň v piatok (12.5.). Predpokladá, že to bude posledný deň súčasného kabinetu. V úvode nadchádzajúceho týždňa očakáva menovanie úradníckej vlády. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite