Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka prijme Hegera dnes popoludní v Prezidentskom paláci

.tasr .slovensko

Hlava štátu v piatok (5. 5.) uviedla, že vie, ako bude postupovať v súvislosti s vnútropolitickou krízou.

Prezidentka prijme Hegera dnes popoludní v Prezidentskom paláci SITA/Milo Fabian

prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera v nedeľu o 15.00 h. „Na stretnutie do Prezidentského paláca ho pozvala večer bezprostredne po návrate z Londýna, “ informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec. 

Hlava štátu v piatok (5. 5.) uviedla, že vie, ako bude postupovať v súvislosti s vnútropolitickou krízou. Verejnosti však svoje kroky chce predstaviť až po tom, ako s nimi oboznámi premiéra Hegera a predsedu Národnej rady SR Borisa Kollára (Sme rodina). Dočasne poverený premiér avizoval na nedeľu o 11.00 h vyhlásenie k aktuálnej politickej situácii.

Parlament vyslovil nedôveru Hegerovej vláde v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do septembrových predčasných parlamentných volieb.

Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer v piatok požiadal prezidentku o odobratie poverenia viesť ministerstvo. Urobil to iba deň po oznámení odchodu dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, ktorý tak reagoval na kauzu dotácie pre vlastnú rodinnú firmu. Z kabinetu už skôr odišli minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) a minister financií a líder OĽANO Igor Matovič.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite