Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Proces s guvernérom NBS Petrom Kažimírom by sa mal začať 3. júla

.tasr .slovensko

Obvinený je z podozrenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s daňovými kontrolami. Kažimír vinu odmieta.

Proces s guvernérom NBS Petrom Kažimírom by sa mal začať 3. júla SITA/GLOBSEC

hlavné pojednávanie s guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS) Petrom K., ktorý čelí podozreniam z podplácania, by sa malo začať na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 3. júla. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na guvernéra NBS a exministra financií Petra K. pre trestný čin podplácania. „Obžaloba sa týka podozrenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s daňovými kontrolami voči viacerým obchodným spoločnostiam,“ informovala prokuratúra po februárovom podaní obžaloby.

Guvernéra NBS opätovne obvinili z prečinu podplácania vlani na jeseň. Predtým mu obvinenie zrušila Generálna prokuratúra (GP) SR.

V apríli vydal sudca ŠTS trestný rozkaz, ktorým Petra K. neprávoplatne uznal za vinného z podplácania a uložil mu peňažný trest vo výške 100 000 eur. Keďže prokuratúra aj Peter K. podali proti trestnému rozkazu odpor, uskutoční sa hlavné pojednávanie. Guvernér NBS vinu odmieta.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite