Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Konrád Rigó podal žalobu na poslanca Gyimesiho

.sita .slovensko

Predseda platformy Most-Híd strany Aliancia tvrdí, že Gyimesi svojím konaním porušil zákon a porušil Rigóovo právo na ľudskú dôstojnosť, keď ho verejne nazval chorým človekom a taktiež údajne urazil Rigóovu rodinu.

Konrád Rigó podal žalobu na poslanca Gyimesiho SITA/Diana Černáková

poslanec Národnej rady SR György Gyimesi (OĽaNO) čelí žalobe. Podal ju na neho predseda platformy Most-Híd strany Aliancia Konrád Rigó. Ako ďalej Rigó informoval na dnešnej tlačovej besede, poslanec ho verejne nazval chorým človekom a taktiež údajne urazil Rigóovu rodinu. Predseda platformy Most-Híd strany Aliancia tvrdí, že Gyimesi svojím konaním porušil zákon a porušil Rigóovo právo na ľudskú dôstojnosť. „Odporným spôsobom zneužil tragédie, ktoré postihli moju rodinu, čím porušil aj moje právo na súkromie. Keď poslanec ignoroval moju predžalobnú výzvu, podal som naňho žalobu," dodal. Podľa vlastných slov sa tak rozhodol preto, lebo je presvedčený, že ak chceme žiť v normálnej krajine, nikomu, ani poslancovi NR SR, nesmieme dovoliť, aby pošliapal naše práva.

„Sme svedkami toho, ako vplývajú na atmosféru v spoločnosti nenávistné slová politikov a aké sú následky toho, keď sa politici svoju neodbornosť snažia zakryť populizmom a hrubým slovníkom. Začiatok tohto trendu v slovenskej politike sa úzko spája s Igorom Matovičom (OĽaNO). Pred pár mesiacmi som vyhlásil, že Matovič a jeho maďarský hlas György Gyimesi sú veľmajstrami slovenského populizmu a politického bulváru," uviedol Rigó. Dodal, že je nebezpečné, keď politici svojimi vyjadreniami rozsievajú zlosť i nenávisť v spoločnosti a nerešpektujú názory svojho politického súpera alebo partnera.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite