Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

OĽaNO vstúpi do koalície len s podmienkou vyplatenia 500 eur každému, kto sa zúčastní na voľbách

.sita .slovensko

Opätovne predložený návrh na vyplatenie 500 eur do Národnej rady SR Matovič okomentoval ako reparát pre ostatné strany a dodal, že sa v nich možno zobudí svedomie a zahlasujú za.

OĽaNO vstúpi do koalície len s podmienkou vyplatenia 500 eur každému, kto sa zúčastní na voľbách SITA/Diana Černáková

hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) dalo verejný prísľub, že do budúcej vládnej koalície vstúpi len s podmienkou vyplatenia odmeny 500 eur každému, kto sa 30. septembra zúčastní na voľbách do Národnej rady (NR) SR. Ako ďalej uviedol líder OĽaNO Igor Matovič na dnešnej tlačovej besede, ide o plán B ako reakcie na neposunutie novely zákona o podmienkach výkonu volebného práva do druhého čítania, podľa ktorej sa malo každému voličovi za účasť na septembrových voľbách vyplatiť spomínaných 500 eur. „Keď raz hovoríme, že musíme urobiť všetko pre to, aby každý človek prišiel zabojovať o Slovensko, lebo mafia si brúsi zuby, aby nám Slovensko ukradla spolu s fašistami, nesrandujeme, “uviedol Matovič.

Matovič tvrdí, že toto rozhodnutie schvália aj na sneme, ktorý sa bude konať v najbližších týždňoch. „To, že nás po tomto stanovisku budú ešte viac vylučovať z budúcej spolupráce, nám vôbec nevadí. Robili to aj pred štyrmi rokmi. Keď nás chcú vylučovať za tento verejný prísľub a použijú to ako zámienku, že s nami do vládnej koalície nevstúpia, lebo sme sa sami vylúčili, sme na to pripravení, “tvrdí bývalý premiér. Matovič zároveň OĽaNO nazval drahou nevestou.

Opätovne predložený návrh na vyplatenie 500 eur do Národnej rady SR Matovič okomentoval ako reparát pre ostatné strany a dodal, že sa v nich možno zobudí svedomie a zahlasujú za. „Dnes v panike sa to tu snažil zachrániť Peter Pellegrini (Hlas-SD), lebo pre populistov typu Pellegrini a Robert Fico (Smer-SD) je bojovať proti názoru ľudí,“ myslí si. Líder OĽaNO má v zálohe aj plán C, ktorý chce predstaviť po tom, ak niekto bude tvrdiť, že verejný prísľub je volebnou korupciou alebo protiústavným krokom. „Sme pripravení na túto situáciu a vyriešime ju. My tú 500 eurovku presadíme za každú cenu,“ dodal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite