Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Požiar v centre Banskej Štiavnice sa rozšíril na viacero objektov

.tasr .slovensko

Plamene sa z historickej budovy rozšírili aj na ďalšie objekty, požiarisko je momentálne rozdelené na štyri zásahové úseky.

Požiar v centre Banskej Štiavnice sa rozšíril na viacero objektov SITA/KR PZ Banská Bystrica

v Banskej Štiavnici hasiči naďalej pokračujú v hasení rozsiahleho požiaru, ktorý vypukol v centre mesta v dopoludňajších hodinách. Plamene sa z historickej budovy rozšírili aj na ďalšie objekty, požiarisko je momentálne rozdelené na štyri zásahové úseky. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

„Vzhľadom na rozsah požiaru bol na mieste zriadený riadiaci štáb. Na miesto smerujú zisťovatelia príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR,“ uviedla Križanová.

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v historickej budove, v ktorej sídli známa turistická atrakcia, postupne sa rozšíril aj na ďalšie budovy v centre mesta. Na mieste zasahujú desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov, vojaci i vojenskí hasiči.

Pri požiari v Banskej Štiavnici sú už nasadení i vojenskí hasiči a cisterny. Na miesto prichádza ďalších 80 vojakov na pomoc s potrebnými prácami. Informoval o tom dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti. 

 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite