Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Banskej Štiavnici horia historické budovy, na miesto požiaru budú nasadení aj vojaci

.tasr .slovensko

Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva obrany SR. Úrad vlády informuje, že do Banskej Štiavnice smeruje aj dočasne poverený premiér Eduard Heger.

V Banskej Štiavnici horia historické budovy, na miesto požiaru budú nasadení aj vojaci SITA/KR PZ Banská Bystrica

na miesto rozsiahleho požiaru v Banskej Štiavnici, ktorý v centre mesta vypukol v sobotu dopoludnia, budú okamžite nasadení aj príslušníci Ozbrojených síl SR. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva obrany SR.

„Okrem vojenských hasičov budú nasadení aj vojaci, ktorí budú pomáhať s vynesením dokumentov z miestneho archívu a kultúrnych pamiatok z neďalekého múzea pre prípad, že sa požiar rozšíri,“ uviedol rezort obrany. Na miesto udalosti smeruje dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď a dočasne poverený predseda vlády Eduard Heger.

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v historickej budove, v ktorej sídli známa turistická atrakcia, postupne sa rozšíril na štyri budovy v centre mesta. Na mieste zasahujú desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov.

k požiaru sa vyjadrila aj prezidentka Čaputová

Prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala za pomoc pri hasení požiaru v centre Banskej Štiavnice. Uviedla to na sociálnej sieti. 

„Veľká vďaka patrí profesionálnym a dobrovoľným hasičom, vojakom aj všetkým ochotným ľuďom, ktorí sa snažia dostať oheň pod kontrolu a pomáhajú aj s vynášaním cenných pamiatok či historických písomností z ohrozených budov,“ uviedla. 

Banskú Štiavnicu označila za jedno z najkrajších miest na Slovensku. Nad požiarom vyjadrila ľútosť.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite