Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boris Kollár si nemyslí, že vojenská pomoc Ukrajine je vmiešavanie sa do konfliktu

.sita .slovensko

Ukrajina sa podľa Kollára neubráni len humanitárnou pomocou, ktorú im pošleme, tak ako to radí napríklad predseda Smeru - sociálna demokracia Robert Fico.

Boris Kollár si nemyslí, že vojenská pomoc Ukrajine je vmiešavanie sa do konfliktu SITA/Diana Černáková Predseda parlamentu Boris Kollár (vľavo) pred hlasovaním o návrhu skupiny poslancov Národnej rady SR na vyslovenie nedôvery vláde SR. Bratislava 15. december 2022.

povedal to v diskusnej relácii RTVS o 5 minút 12. Šéf parlamentu si myslí, že minister obrany SR Jaroslav Naď by v otázke našich stíhačiek MiG-29 nemal rozhodovať autonómne a tak, ako mu radí srdiečko. 

Kollár je toho názoru, že šéf rezortu obrany by mal prihliadať na našu legislatívu. Prostriedky, ktoré by sme dostali za dodávku MiG-29 Ukrajine by podľa Kollára mohli byť použité na sociálne účely. Pripustil, že aj keď by museli byť použité na obranu, vie si predstaviť, že o takúto sumu sa znížil rozpočet pre obranu a prostriedky by sa použili inde.

Podľa predsedu strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka by to mali byť ústavní právnici, kto rozhodne o tom, v čej kompetencii je dodanie stíhačiek Ukrajine. V prípade, ak to bude potrebné, poslanci SaS sú podľa neho pripravení zahlasovať za ich darovanie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite