Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šimečka vyzval Hegera, aby spresnil, kedy dozreje čas na registrované partnerstvá

.sita .slovensko

Reagoval tak na Hegerove vyjadrenie, že čas na registrované partnerstvá ešte nedozrel.

Šimečka vyzval Hegera, aby spresnil, kedy dozreje čas na registrované partnerstvá SITA/Branislav Bibel Predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka a podpredseda hnutia Progresívne Slovensko Martin Hojsík počas tlačovej besedy po zvolení nového vedenia v rámci snemu hnutia Progresívne Slovensko. Bratislava, 7. máj 2022.

„dovoľujem si ho preto vyzvať, aby uviedol konkrétne podmienky alebo predpokladaný termín, kedy čas dozreje. Zároveň by som ho chcel upozorniť, že podobný zákon aktuálne prejednáva ukrajinský parlament popri vojne. A podporuje ho aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský," informoval v tlačovej správe Šimečka.

Podľa podpredsedu európskeho parlamentu nedozrievajú ľudské práva, ale ovocie. „Na Slovensku liberáli aj konzervatívci vždy odsúvali práva LGBTI ľudí, pretože ´museli riešiť dôležitejšie veci´. Túto výhovorku nikdy nepochopím  normálny politik predsa musí zvládnuť riešiť niekoľko vecí naraz," myslí si šéf PS.

Podpredsedníčka hnutia Lucia Plaváková je sklamaná z ďalšieho vyjadrenia Eduarda Hegera, ktorý podľa nej tvrdí, že by podporil legislatívne návrhy Anny Záborskej (OĽaNO) k interrupciám. „Tieto návrhy sú totiž popieraním práv žien. Vystavujú ich ohrozeniu na zdraví a životoch, napr. zavedením čakacej doby aj v prípade, ak sa má interrupcia vykonať zo zdravotných dôvodov. V Poľsku na takéto čakanie doplácajú ženy vlastnými životmi," uviedla Plaváková.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite