Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nicholsonová predstavuje Jablko ako modernú stredovú stranu

.tasr .slovensko

Ďuriš Nicholsonová potvrdila, že je otvorená rokovaniam o spájaní, chce zabrániť prepadávaniu hlasov.

Nicholsonová predstavuje Jablko ako modernú stredovú stranu Facebook

jablko je moderná stredová strana so silným sociálnym programom, predstavila svoj projekt zakladateľka a europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Ako informovala na stredajšej tlačovej konferencii, za najdôležitejšiu reformu považuje vznikajúca strana štrukturálnu reformu regiónov.

„Jablko má jasnú víziu - návrat morálnosti, návrat rozumu,  dodržiavanie dohôd, predpisov a záujem krajiny a občanov, ktorý má byť nadradený akýmkoľvek straníckym hádkam,“ načrtla Ďuriš Nicholsonová. Pre rozvoj krajiny a regiónov sú podľa nej potrební politici s otvorenými mysľami, ktorí dokážu čeliť novodobým výzvam. Jablko je podľa nej jasne prozápadnou, proeurópskou stranou, ktorá vidí potenciál v mladých ľuďoch.

Databázu strany podľa Ďuriš Nicholsonovej tvorí okolo 180 ľudí. Súčasťou strany sú napríklad aj bývalí politici Jozef Mihál a Peter Ošváth. Sympatizanti dosiaľ vyzbierali približne 5000 podpisov na vznik strany.

Ďuriš Nicholsonová potvrdila, že je otvorená rokovaniam o spájaní, chce zabrániť prepadávaniu hlasov. O spolupráci už rokovala s dočasne povereným premiérom a lídrom mimoparlamentnej strany Demokrati Eduardom Hegerom, lídrom mimoparlamentnej ODS Pavlom Mackom či s expremiérom Mikulášom Dzurindom, ktorý ohlásil projekt Modrí - Európske Slovensko. Konkrétne závery to zatiaľ neprinieslo. 

Naopak zakladateľka strany vylúčila spojenie s extrémistami, medzi ktorých zaradila aj zástupcov Smeru-SD, Republiky či ĽSNS. Odmieta aj spoluprácu s OĽANO pod vedením Igora Matoviča. Nateraz označila za naivné a trúfalé vylučovať zo spolupráce Hlas-SD.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite