Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V prípade vyhrážok voči moderátorke Jančkárovej má polícia podozrivú osobu, povedal Hamran

.sita .slovensko

Hamrana mrzí, že takáto záležitosť je riešená len niekoľko dní po výročí vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

V prípade vyhrážok voči moderátorke Jančkárovej má polícia podozrivú osobu, povedal Hamran SITA/Ľudovít Vaniher

v prípade vyhrážok voči moderátorke verejnoprávneho média Marte Jančkárovej má polícia podozrivú osobu. Policajný prezident Štefan Hamran to uviedol na zasadnutí Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá. Vyjadril sa, že už čoskoro budú vykonávať konkrétne procesné úkony voči konkrétnej osobe. Okrem Jančkárovej je podľa Hamrana poškodenou aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Polícia vedie trestné stíhanie v prípade nebezpečného vyhrážania.

Hamrana mrzí, že takáto záležitosť je riešená len niekoľko dní po výročí vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podotkol, že spoločnosť sa očividne nevie poučiť a poniektoré politicky exponované osoby podľa policajného šéfa vnášajú do spoločnosti extrémne napätie. Útoky na novinárov vníma podľa neho polícia veľmi citlivo ako útoky na demokraciu a právny štát.

RTVS podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre vyhrážky moderátorke Marte Jančkárovej. Po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka republiky Zuzana Čaputová a po Sobotných dialógoch z 25. februára, do ktorých sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla, dostala moderátorka výhražné e-maily a výhražný telefonát. Vo veci vyhrážok, ktoré smerovali voči redaktorke RTVS Marte Jančkárovej, už začala NAKA trestné stíhanie podľa paragrafu Trestného zákona, ktorý hovorí o nebezpečnom vyhrážaní na viacerých osobách.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite