Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V utorok by sa mal postaviť pred súd Marián Magát, čelí obžalobe z extrémizmu

.tasr .slovensko

Zadržali ho v januári 2022 pre podozrenie zo spáchania 37 skutkov. Trestných činov sa mal dopustiť v rokoch 2017 až 2021.

V utorok by sa mal postaviť pred súd Marián Magát, čelí obžalobe z extrémizmu pexels.com

špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku by mal v utorok 28. februára otvoriť proces v kauze Mariána M., ktorý čelí obžalobe pre rozsiahlu a dlhodobo páchanú závažnú extrémistickú trestnú činnosť. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní ŠTS.

Úrad špeciálnej prokuratúry vlani v decembri po podaní obžaloby priblížil, že extrémistická trestná činnosť súvisí aj s knižnou publikáciou obvineného, ktorá bola vydaná a publikovaná pod názvom Židokracia, ako aj s jej rozširovaním.

Obžaloba bola podaná pre pokračujúci zločin rozširovania a výroby extrémistického materiálu, pokračujúci prečin popierania a schvaľovania holokaustu, zločinov politických režimov a zločinov proti ľudskosti. Tiež pre pokračujúci prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, zločin založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd a pre prečin prechovávania extrémistického materiálu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite