Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Iniciatíva Mier Ukrajine organizuje benefičné podujatie pri príležitosti výročia vojny na Ukrajine

.sita .slovensko

Uskutoční sa v piatok 24. februára v Bratislave na Námestí Nežnej revolúcie a v priestoroch Starej tržnice.

Iniciatíva Mier Ukrajine organizuje benefičné podujatie pri príležitosti výročia vojny na Ukrajine Mier Ukrajine/Facebook

návštevníci si tak môžu pripomenúť smutné výročie od začiatku vojny u nášho východného suseda. Ako ďalej v tlačovej správe informoval Tomáš Gelinger z iniciatívy Mier Ukrajine, záštitu nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a primátor Bratislavy Matúš Vallo. Podujatie sa začne o 12:00 v rámci priestoru nazvaného Malá Ukrajina pred Starou tržnicou. „Návštevníci budú mať možnosť ochutnať ukrajinské jedlo, zoznámiť sa s vodičmi, ktorí dodávajú pomoc priamo na Ukrajinu a zapojiť sa do zaujímavých aktivít aj s deťmi," informoval Gelinger.

V piatok o 18:00 sa začne verejné zhromaždenie. Podujatie vyvrcholí benefičným koncertom Slovensko pre Ukrajinu o 20:30 v Starej tržnici, kde vystúpia slovenskí i ukrajinskí hudobníci, ako napr. Zuzana Smatanová, Sima Magušinová či Polina. Podujatie bude vysielať verejnoprávna televízia na Jednotke. „Cieľom nášho podujatia je vyjadriť Ukrajincom v tomto boji podporu a solidaritu a odsúdiť brutálnu agresiu ruského teroristického štátu," uviedol Marián Kulich, ktorý je členom iniciatívy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite