Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Predčasné voľby by mali byť čo najskôr, je to najlepšia voľba pre štát, uviedla Čaputová

.sita .slovensko

Prezidentka Čaputová v relácii Sobotné dialógy v Rádiu Slovensko uviedla, že ľutuje ľudí, ktorí sa musia pozerať na súčasný chaos v parlamente.

Predčasné voľby by mali byť čo najskôr, je to najlepšia voľba pre štát, uviedla Čaputová SITA/Diana Černáková

prezidentka sa ďalej vyjadrila, že nakoľko je odvolaná vláda, ktorá ma limitované právomoci, je za to, aby boli predčasné voľby čo najskôr. O septembrových voľbách rozhodli poslanci, je na nich, či zmenia svoje rozhodnutie. Prezidentka pre RTVS uviedla, že stále trvá na júnových voľbách, lebo ich považuje za lepšiu voľbu pre štát.

„Hovoriť o úradníckej vláde iba ako o páke, aby som donútila poslancov rozhodovať o skoršom termíne volieb, považujem za absurdné,“ spresnila Čaputová a dodala, že úradnícka vláda je nástroj, ktorým má byť potenciálne riadený štát, a nebude hazardovať so špičkovými odborníkmi, aby donútila poslancov rozhodovať o predčasných voľbách o tri mesiace skôr.

„Každé voľby sú križovatkou, kedy sa štát môže vybrať na demokratickú alebo nedomakratickú cestu. Nechcem vnímať voľby ako riziko, je to zrkadlo toho, ako ľudia vnímajú spoločenské a politické dianie, a my ako politici musíme robiť všetko pre to, aby sme ľudí z politiky totálne neznechutili, a mali chuť ísť voliť,“ povedala Čaputová.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite