Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jourová: Chcem zistiť, kam sa posunulo Slovensko 5 rokov po vražde Jána Kuciaka

.tasr .slovensko

Podpredsedníčka Európskej komisie pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová upozornila, že vraždy maltskej novinárky Daphne Caruany Galiziovej a Jána Kuciaka odhalili rastúci problém bezpečnosti novinárov v celej Európe.

Jourová: Chcem zistiť, kam sa posunulo Slovensko 5 rokov po vražde Jána Kuciaka SITA/Kancelária prezidentky SR Prezidentka SR Zuzana Čaputová a podpredsedníčka Európskej Komisie Věra Jourová počas stretnutia lídrov členských štátov (NATO) v centrále NATO v Bruseli.

podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová pricestuje v pondelok (20. 2.) do Bratislavy na konferenciu, ktorá sa koná pri príležitosti piateho výročia vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Márie Kušnírovej. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

Jourová upozornila, že vraždy maltskej novinárky Daphne Caruany Galiziovej a Jána Kuciaka odhalili rastúci problém bezpečnosti novinárov v celej Európe.

„Obeť oboch novinárov nás prinútila pozrieť sa hlbšie na tento problém. Eurokomisia vydala odporúčania členským štátom, aby prijali účinnejšie opatrenia v prospech bezpečnosti novinárov,“ vysvetlila Jourová. Úrady by mali napríklad postupovať dôsledne, ak sa novinárom niekto vyhráža, a tiež chrániť ich pred nezákonným odpočúvaním.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite