Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prokurátor podal obžalobu na guvernéra NBS Petra Kažimíra

.tasr .slovensko

„Obžaloba sa týka podozrenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s daňovými kontrolami voči viacerým obchodným spoločnostiam, “priblížil ÚŠP.

Prokurátor podal obžalobu na guvernéra NBS Petra Kažimíra SITA/ĽUDOVÍT VANIHER

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) obžalobu na guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) a exministra financií Petra K. pre trestný čin podplácania. Vyplýva to z informácií, ktoré prokuratúra zverejnila na sociálnej sieti.

„Obžaloba sa týka podozrenia z korupčnej trestnej činnosti v súvislosti s daňovými kontrolami voči viacerým obchodným spoločnostiam, “priblížil ÚŠP.

Guvernéra NBS opätovne obvinili z prečinu podplácania vlani na jeseň. Po vznesení obvinenia Peter K. cez svojho obhajcu Ondreja Mularčíka odkázal, že sa necíti byť vinný.

Predtým mu obvinenie zrušila Generálna prokuratúra (GP) SR. Vtedy upozornila, že obvinenie vzniesol prokurátor ÚŠP iba na základe výpovedí jediného spolupracujúceho obvineného, bývalého prezidenta finančnej správy Františka I.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite