Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Naď príde diskutovať do parlamentu, keď sa téma poskytnutia stíhačiek posunie

.tasr .slovensko

Nebude sa riadiť tým, čo hovorí šéf Smeru-SD Robert Fico. Smer-SD totiž opäť inicioval mimoriadnu schôdzu k tejto téme.

Naď príde diskutovať do parlamentu, keď sa téma poskytnutia stíhačiek posunie SITA/Diana Černáková

ak nastane posun v téme poskytnutia stíhačiek MiG-29 Ukrajine, dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) príde o tom diskutovať do parlamentu. Nebude sa riadiť tým, čo hovorí šéf Smeru-SD Robert Fico. Smer-SD totiž opäť inicioval mimoriadnu schôdzu k tejto téme.

„Dal som záväzok a ten platí, keď budeme mať akýkoľvek ďalší posun v otázke, predtým, ako urobíme akékoľvek rozhodnutie, tak ja do toho parlamentu pôjdem. Ale nebudem tancovať podľa toho, ako Robert Fico a celá jeho proruská propaganda píska. Nech sa v parlamente rozhodnú, či akceptujú alebo neakceptujú Ficovu hru,“ uviedol vo štvrtok Naď na spoločnej tlačovej konferencii s dočasne povereným šéfom slovenskej diplomacie Rastislavom Káčerom.

Mimoriadnu schôdzu k stíhačkám inicioval Smer-SD opätovne po tom, ako parlament počas týždňa odmietol o tejto téme rokovať. Strana chce presadiť uznesenie, ktorým má parlament vysloviť nesúhlas s odovzdaním bojových lietadiel MiG-29 Ukrajine. Fico pripomenul, že aktuálne je na Slovensku vláda iba dočasne poverená a má oklieštené právomoci. Hovorí o protiústavnosti posielania zbraní na Ukrajinu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite