Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bez elektrickej energie je na strednom Slovensku stále asi 500 odberných miest

.sita .slovensko

Oživeniu trafostaníc bránia poškodenia na siedmich vedeniach vysokého napätia.

Bez elektrickej energie je na strednom Slovensku stále asi 500 odberných miest PEXELS.COM

bez elektrickej energie je stále asi 500 odberných miest a mimo prevádzky sú temer dve desiatky trafostaníc, informoval Miroslav Gejdoš zo Stredoslovenskej distribučnej a. s, (SSD) v tlačovej správe. Oživeniu trafostaníc bránia poškodenia na siedmich vedeniach vysokého napätia. 

Okrem toho elektrikári stále riešia ďalších 40 porúch vedení nízkeho napätia. „Pravdou je, že k niektorým poruchovým miestam v odľahlých lokalitách sa im stále nedarí dostať cez zasnežený a neprechodný terén. V týchto oblastiach sa však nachádza len málo trvalo obývaných objektov," uviedol Gejdoš. Doplnil, že energetici počas nedele odstránili viaceré poruchy a obnovili dodávku pre stovky odberných miest. V nasledujúcich dňoch plánujú naďalej odstraňovať následky kalamity, a to aj vzhľadom na spomínanú nedostupnosť či rozsah poškodení.

Dodávka elektriny je stále prerušená v okrese Púchov, v Lazoch pod Makytou v časti Makytka. Ide tiež o okres Považská Bystrica, časť Stolečné v Hornej Marikovej. Elektrická energia nie je dostupná ani v lokalitách Vychilovka v okrese Čadca, v lokalitách Magurka a Čierny Váh v okrese Liptovský Mikuláš, a ani v Podzámčoku a lokalite Kráľová v okrese Zvolen. Dodávka je prerušená i v Ratkovskom Bystrom v okrese Revúca.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite