Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

OĽaNO ani SaS nepôjdu do vlády so Smer-SD, ĽSNS či hnutím Republika, ale ani spolu

.sita .slovensko

Podľa podpredsedu strany Sloboda a solidarita (SaS) Branislava Gröhlinga si budúcu spoluprácu s Igorom Matovičom (OĽaNO) v ich strane nevedia predstaviť.

OĽaNO ani SaS nepôjdu do vlády so Smer-SD, ĽSNS či hnutím Republika, ale ani spolu SITA/Diana Černáková

hnutie OĽaNO garantuje, že nepôjde do vlády so stranami Smer-SD, Hlas-SD, Ľudovou stranou Naše Slovensko (ĽSNS), ani s hnutím Republika. V diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to uviedol predseda poslaneckého klubu hnutia Michal Šipoš. Podľa podpredsedu strany Sloboda a solidarita (SaS) Branislava Gröhlinga si budúcu spoluprácu s Igorom Matovičom (OĽaNO) v ich strane nevedia predstaviť. Gröhling považuje za samozrejmé, že nebudú spolupracovať napríklad so stranami Smer-SD, ĽSNS či hnutím Republika. Nevylúčil však stranu Hlas, no podstatný pre nich bude ich hodnotový postoj k určitým témam, a tiež ich postoj ku kauzám ich poslancov.

Podľa Gröhlinga bude SaS kandidovať samostatne, no ak sa k nim budú chcieť pridať nejaké osobnosti, sú ochotní prijať ich. Dôležité bude ich hodnotové ukotvenie, aby boli liberálni a prozápadne orientovaní. Kampaň SaS podľa neho bude konštruktívna, návrhy, s ktorými pôjdu do kampane, budú predkladať i v prípade účasti na moci. V reakcii na to, či si vie predstaviť spoluprácu s Luciou Ďuriš Nicholsonovou, ktorá zakladá stranu Jablko uviedol, že na pravicovej scéne je podľa neho viac predsedov než voličov. S Ďuriš Nicholsonovou o spolupráci on osobne nerokoval.

Šipoš sa nechcel sa vyjadriť prípadnému k odchodu povereného premiéra Eduarda Hegera z OĽaNO, on osobne sa nechystá hnutie opustiť. „Predpokladám, že toto bude najtvrdšia kampaň, ktorá stojí pred nami," povedal Šipoš. Dodal však, že majú v úmysle pokračovať v pomoci rodinám, starším, a tiež v boji proti mafii.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite