Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústav pamäti národa ponúka možnosť odovzdať dokumenty ŠtB

.sita .slovensko

Dokumenty zostanú zachované v odbornej archívnej správe a zároveň umožnia komplexnejší výskum obdobia neslobody.

Ústav pamäti národa ponúka možnosť odovzdať dokumenty ŠtB ÚSTAV PAMÄTI NÁRODA/FACEBOOK

ústav pamäti národa (ÚPN) žiada verejnosť o spoluprácu pri poznávaní našej nedávnej minulosti a ponúka verejnosti možnosť odovzdať dokumenty vytvorené Štátnou bezpečnosťou. Dokumenty zostanú zachované v odbornej archívnej správe a zároveň umožnia komplexnejší výskum obdobia neslobody. „Ústav pamäti národa v poslednom období dostal od ľudí cenné dobové dokumenty, ktoré vytvorila Štátna bezpečnosť pred rokom 1989. Ďalšie takéto dokumenty sa môžu nachádzať v držbe súkromných osôb,“ uviedol hovorca Ústavu pamäti národa Michal Miklovič.

Dokumenty je možné odovzdať osobne v sídle Archívu Ústavu pamäti národa na Miletičovej ulici 7 v Bratislave alebo zaslať poštou, a to aj anonymne, na adresu sídla ústavu: Ústav pamäti národa, Miletičova 19, P. O. Box 29, 820 18 Bratislava. V prípade potreby je možné kontaktovať pracovníkov Archívu Ústavu pamäti národa prostredníctvom emailu badatelna@upn.gov.sk alebo na telefónnom čísle 02/55571764.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite