Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

SaS organizuje petíciu na zakotvenie práva detí mať pri sebe rodiča v nemocnici

.sita .slovensko

Takto chce apelovať na poslancov Národnej rady (NR) SR, aby podporili novelu zákona z dielne Vladimíry Marcinkovej.

SaS organizuje petíciu na zakotvenie práva detí mať pri sebe rodiča v nemocnici SITA/Diana Černáková

strana SaS organizuje petíciu za podporu zakotvenia práva detí mať pri sebe v nemocnici rodiča. Aj takto chce apelovať na poslancov Národnej rady (NR) SR, aby podporili novelu zákona o zdravotnej starostlivosti z dielne Vladimíry Marcinkovej (SaS). TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

„Dieťa má mať pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti garantované právo na nepretržitú prítomnosť rodiča. Toto právo už dnes vyplýva z medzinárodných predpisov, ktoré stoja nad našimi zákonmi a sú pre Slovensko záväzné. Napriek tomu v praxi nastávajú prípady, keď sa toto právo detí porušuje, preto pacientske organizácie, ochranca práv, ale aj autority v práve a medicíne kontinuálne vyzývajú, aby sme v legislatíve urobili poriadok a pomohli dodržiavaniu tohto práva v praxi,“ skonštatovala Marcinková.

Strana pripomenula, že poslankyňa už v minulosti novelu predložila, no získala len 30 hlasov poslancov. Marcinková preto vyzýva na podporu verejnej výzvy na prijatie právnej úpravy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite