Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Igor Matovič sa vrátil do poslaneckých lavíc

.tasr .slovensko

Matovič odišiel z vedenia ministerstva financií po tom, ako poslanci koncom roka 2022 schválili štátny rozpočet na ďalší rok.

Igor Matovič sa vrátil do poslaneckých lavíc SITA/Diana Černáková

líder OĽaNO Igor Matovič sa po odchode z Ministerstva financií (MF) SR oficiálne vrátil do poslaneckých lavíc. Z parlamentu odišiel náhradník Sebastián Kozarec. Informáciu o uplatňovaní a zániku mandátu poslancov Národnej rady (NR) SR predložila v utorok predsedníčka mandátového a imunitného výboru Anna Andrejuvová (OĽaNO).

Matovič bol do 23. decembra 2022 poverený vedením ministerstva financií. Poslanci v úvode utorkového rokovania odobrili uznesenie, ktorým berú na vedomie, že prezidentka Zuzana Čaputová prijala návrh na zrušenie poverenia na výkon funkcie člena vlády. Matovič si od 24. decembra 2022 uplatňuje mandát poslanca. Kozarec zostáva náhradníkom za OĽaNO.

Matovič odišiel z vedenia rezortu po tom, ako poslanci koncom roka 2022 schválili štátny rozpočet na ďalší rok. Pred jeho schválením ponúkol SaS, že ak návrh podporia, z postu ministra odíde. MF momentálne vedie dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽaNO).

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite