Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bude Anna Sámelová

.sita .slovensko

Nahradí dočasne povereného riaditeľa sekcie Miroslava Frindta.

Novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS bude Anna Sámelová rtvs.sk

anna Sámelová bude novou riaditeľkou sekcie spravodajstva a publicistiky Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS). Do funkcie nastupuje 2. januára, riaditeľkou sekcie je od 1. januára. Nahradí dočasne povereného riaditeľa sekcie Miroslava Frindta. V tlačovej správe o tom informovala RTVS.

„Návrat do RTVS po viac ako desiatich rokoch nie je jednoduchý. Verím však, že spolu s kolegami, ktorí v rozhlasovom a televíznom spravodajstve pracujú, sa nám podarí urobiť kus dobrej práce nielen v hlavných správach, ale aj v prúdovom vysielaní oboch programových služieb RTVS,” povedala Sámelová.

Generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Macha označil Sámelovú za jednu z najvýraznejších osobností našej žurnalistiky, ktorá dobre pozná spravodajské prostredie, a to ako televízne, tak i rozhlasové. „Dôležité pre mňa je, že Anna Sámelová nie je len novinárkou praxe, ale cenné sú aj jej teoretické skúsenosti. Na našu spoluprácu sa veľmi teším a som presvedčený, že bude prínosom nielen pre sekciu spravodajstva, ale celé vysielanie RTVS,“ dodal Machaj.

Sámelová je absolventkou filozofie a histórie na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského (FiF UK). Pôsobila ako redaktorka a moderátorka, je spoluzakladateľkou Medzinárodného tlačového inštitútu IPI Slovensko, a tiež sa ako spoluautorka podieľala na viacerých etických kódexoch v oblasti žurnalistiky. Bola i členkou poroty Novinárskej ceny v Českej republike. V RTVS zastávala post riaditeľky Centier spravodajstva RTVS, a to v rokoch 2006 až 2012. Od roku 2017 pôsobí na Katedre žurnalistiky FiF UK.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite